Interview med Kasper Marbjerg & Martin Forsbom
Interviewere Thure Munkholm & Kasper Kristensen - August 2002
Splatterfilms amatørscenen er ikke hvad den var for bare 5-10 år siden hvor en underskov af amatørinstruktører producerede mængder af obskure splatter/eksperimentalfilm. Men en ny produktion Rådden kærlighed af makkerparret Martin og Kasper fra Lyngbys Produktionsskole viser at der ingen regel er uden undtagelser. Uncuts Thure Munkholm og Kasper Kristensen mødte de to instruktører over en kølig pils en ulidelig varm sommerdag i Hovedstaden.

Fortæl os lidt om hvordan i mødte hinanden og hvordan produktionen forløb
Martin og Kasper mødte hinanden på en produktionsskole på Nørrebro hvor de lavede en musikvideo til punkbandet Snipers, men det var på Lyngby Produktionsskole at de gik i gang med projektet Rådden Kærlighed. Produktionen har kostet ca. 1000kr og blev indledt af en måneds manuskriptskrivning og derefter fulgte optagelserne, som løb over 4 måneder, i Frederiksberg Have. Det var oprindeligt meningen at nogle af scenerne skulle være skudt på en kirkegård, men da man ikke sådan uden videre kan filme med de døde, måtte manuskriptet ændres lidt så det hele foregår i parken. Medarbejderne i haven var i øvrigt meget venligt stemt overfor optagelser, også selvom det ikke altid gik efter bogen. Men den lange indspilningstid satte sit præg på kontinuiteten i filmen da Frederiksberg Have jo ændrer sig en del over 4 måneder, og de indrømmer, at der springes lidt i årstiderne midt i scenerne. Et andet problem var mangel på udstyr til at styre lyssætningen, så der er meget stor forskel fra scene til scene selvom noget kunne rettes med efterredigering. Herefter fulgte en måneds klipning. Martin og Kasper forklarer hvordan meget af klipningen gik ud på at skjule fejl i optagelserne, skuespillere som kigger ind i kameraet og den slags. Så filmens dynamiske klipning kommer var at gøre en dyd ud af nødvendigheden. Skuespillerne var selvfølgelig alle frivillige hovedsagelig Kaspers venner, da det umiddelbart var dem som var mest åbne for at lade sig smøre ind i indvolde og bide i lidt rå lever.

Hvorfor en zombiefilm?
"Det gav os og god undskyldning for at lave nogle gory makeupeffekter". Tue (en af Kasper venner som også lavede musikken) lavede make-up effekter ganske gratis (ud over materialer selvfølgelig) så det var faktisk det eneste i filmen som rent kostede rigtige penge.

Hvor kan man se jeres film?
Absurd og nogle specialbutikker sælger den, men der arbejdes på at få den vist i TV, f.eks lokalstationer eller TV-Stop.

Hvad er jeres inspirationskilder?
Kasper lægger ikke skjul på at han er inspireret af den mere trashy scene og nævner Olaf Ittenbach, Andreas Schnaas' Violent Shit-trilogi og Tromas produktioner som forbilleder. Den hæmningsløse brug af gore og den totale mangel på talent nævnes blandt andet som årsagen. Han indrømmer dog, at han ikke havde set så forfærdelig meget horror indtil han mødte Martin hvis stedfar Heine (Heine Sørensen, skribent for bl.a. Stay Sick! Magazine og Obskuriøst) selvfølgelig havde inddoktrineret ham med sand dansk videokultur.

Hvad byder fremtiden på?
I den nærmeste fremtid skal Martin aftjene sin værnepligt som militærnægter mens Kasper har fået arbejde på TV-Stop, men de har afgjort planer om flere filmproduktioner, blandt andet en film som involverer noget med nogle Tyskertanks(?) da nogle af Kaspers venner har en tyskerfetish (men hvem har ikke det?) Kasper vil gerne arbejde videre med noget undergrund og ikke mindst sin musik (Han spiller i bandet No Hope for the Kids og Asbest som af og til kan fanges i ungdomshuset). Martin er heller ikke i tvivl om at det skal være noget med film, gerne er mere formaliseret vej som f.eks. filmskolen. Og så er de altid ude efter folk som er med på at lave noget langt ude film, så sidder du derude mutters alene med talentet eller pengene men, så sker der nok ikke noget ved at kontakte dem.

Så mon ikke vi ser noget til dem igen. Men drop lige jeres Troma og Schnaas trip ikke drenge.

Fra oven og ned-efter: Peter Bonnerman, som spiller Rådden kærligheds hovedrolle. Stay Sick!s redaktør, Jack Jensen, med spare ribs! Zombie-Ronni, mere Jack og nederst: to glade flesh eaters. Velbekomme!