5 Gode Kærlighedsfilm

5 Gode Kærlighedsfilm

november 20, 2018 Slået fra Af Søren Jakobsen

Når man skal tilbringe en søndag eftermiddag på sofaen med tømmermænd er det ikke altid at en actionfilm lige er sagen og ofte vil man faktisk helst se en film hvor det ikke gør det store at man lige blunder 10 minutter. Det er med det i mente at jeg har udvalgt min top 5 liste over kærlighedsfilm.

 

Min top 5 over kærlighedsfilm

5. The Duke of ​​Burgund (2014)
Instruktør: Peter Strickland

Dette er ikke den klassiske kærlighedshistorie, men en film om et sadomachistisk forhold imellem to kvinder der danner rammerne for en fortælling om dominans, venlighed, grusomhed og dyb afhængighed. Det er alt lige for de bløde berøringer til urinering i partnerens mund der billedligt vises i denne film der opnåede stor ros blandt anmelderne.

 

 

4. Her (2013)
Instruktør: Spike Jonze

Igen en lidt anderledes film hvor Spike Jonze forestiller sig at man i fremtiden har erstattet personlige interaktioner med teknologi og det er her vi møder hovedpersonen Theodore der har omfavnet den digitale verden hvor han efter et nyligt brud har fundet ny forelskelse i Samantha som han hurtigt begynder et forhold med.

 

 

3. Lost in translation (2003)
Instruktør: Sofia Coppola

Kan man kalde det en kærlighedsfilm når historien er en historie om kærlighed imellem to gifte? Der strækker linjen mellem venner og elskere hvor den ene er gammel nok til at være den andens forældre? Ja det er historien om forbudt kærlighed, men meget af denne kærlighed vises ikke i filmen der istedet udforsker den forbindelse to mennesker kan have selvom de godt ved at det er forkert ift. samfundets normer.

 

 

2. Brokeback Mountain (2005)
Instruktør: Ang Lee

Da filmen udkom i 2005 var mange chokerede og den skabte mange overskrifter. Her snart 15 år senere er den ikke længere så kontroversiel, men det ændrer ikke ved at denne “homoseksuelle cowboyfilm” er en fortælling om et samfund hvor homoseksueliltet ikke er accepteret og hvor to mænd er ved at udforske deres seksualitet, for er de homoseksuelle, biseksuelle eller bare to mænd der forelsker sig i hinanden?

 

 

1. Ethernal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Instruktør: Michel Gondry

Endnu en film der udspiller sig i fremtiden og hvor videnskaben har fundet nye midler til at stoppe vores følelser som hjertesorter. Det er nu ikke længere svære at stoppe en hjertesorg end at tage en tur til lægen. Men hvordan påvirker det forhold at vi ikke længere savner og bliver kede af det hvis vi ikke er sammen længere? Det udforsker denne kærlighedsfilm på godt og ondt.