Udvidet søgning
FILMDETALJER
EVIL DEAD, THE
USA, 1981
Instruktion: Sam Raimi

Genre: Horror / Splatter / Komedie
Produktionsselskab(er): Renaissance Pictures

DK-titel: Evil Dead, The
Alternative titler: Evil Dead: The Ultimate Experience in Grueling Horror, The
EVIL DEAD, THE
Dist.: Jaguar Film
VHS (PAL)
Billedformat: Full screen
Udgivelsesland: Danmark
EVIL DEAD, THE
Dist.: Midget Entertainment
DVD (R2 PAL), ID: ME126
Billedformat: Anamorf letterbox
Udgivelsesland: Danmark

Release-info & kommentar:
Det danske billigDVD-selskab Midget Entertainment har udgivet en uklippet version af The Evil Dead i en flot anamorfisk letterboxed udgave. Prisen vil bestemt ikke knække budgettet og tvinge en ud i pasta- og ketchup-madlavning resten af måneden.

Skiven er proppet med gode extras. Først og fremmest indeholder discen to fremragende audiokommentarspor. Et med Sam Raimi og producer Robert Tapert og - naturligvis - et med Bruce Campbell, der spiller antihelten Ash. Bruce leverer selvsagt det bedste. Desuden får vi featuretten "Discovering the Dead", som mest handler om den engelske video nasty-scare, hvor The Evil Dead blev forfulgt som en foruroligende og depraverende film, plus diverse trailers, fraklippede scener og outtakes, Sam Raimi- og Bruce Campbell-biografier samt en paneldiskussion arrangeret af det amerikanske distributør Anchor Bay.

Men der stopper legen også. Problemet her er, at den anamorfiske udgave er lavet for at tilfredsstille widescreen-tv-ejere, som længe har været forpinte over originalens fullscreen-billede. Originalt er filmen nemlig skudt på 16 mm med en billed ratio på 1,37:1. Dette betyder at fullscreen er det originale format, og man ved letterboxningen mister billedinformation i top og bund på grund af "de sorte rammer". Så hold fast i din gamle Jaguar Video-udgivelse - Den er både uncut og i korrekt aspect-ratio. På den anden side - har man ikke set filmen og har en halvtredser, der brænder i lommen, hvorfor så ikke smide den efter Midgets udgivelse, der bortset fra tilpasningen til widescreen formatet er helt fin og har lækkert bonusmateriale?
Caspar Vang (2005)
EVIL DEAD
Dist.: Miracle Film
35mm
Udgivelsesland: Danmark
Spilletid: 85 min.
THE EVIL DEAD
Dist.: Sony Pictures Home Entertainment
Blu-ray Disc (reg. ABC), ID: SGSB 49152
Billedformat: Anamorf letterbox
Udgivelsesland: Danmark
Spilletid: 85 min.
uncut.dk | 2006 | Layout, tekster og indhold er beskyttet af ophavsretsloven