Udvidet søgning
SØREN HARDY RASMUSSEN TOP10:
BOWLING, VAMPYRER OG ANIME
En top10-liste… Det kan man jo ikke kræve af folk, men here goes…
THE MATRIX
Inst.: Larry Wachowski & Andy Wachowski, 1999

The Matrix blæste mig helt ud af sædet, da jeg, ganske uforberedt på hvad jeg skulle se, så dette mesterværk i biografen. Med sine rødder tilbage i film som Ghost in the Shell og Disney studiernes Tron, der var undervurderet og langt forude for sin tid, var The Matrix ikke blot et teknologisk fremskridt men også en nyskabende historie, der tog fat i et område, som science fiction litteraturen har arbejdet med i mange år, men filmene ikke rigtig har turdet røre ved.
Læs Uncuts review af The Matrix.

THE BIG LEBOWSKI
Inst.: Joel Coen, 1998

”The dude abides” er konklussionen på Coen-brødrenes, I min bog, absolute bedste film. Filmen om The Dude og hans tabervenner kan jeg se igen og igen. Skuespillere som Jeff Bridges, John Goodman, John Turturro og Steve Buscemi gør The Dudes univers til et sted, som jeg gerne ville bowle i.

ALIEN: DEN 8. PASSAGER
Inst.: Ridley Scott, 1979

En af de bedste science fiction film nogensinde. Den klassiske historie om det hjemsøgte hus, overført til rumskibet Nostromo med dets ondsindede modercomputer og fortabte besætning. En film der stadig holder 100 procent efter snart 30 år tager man ikke fejl af.
Læs Uncuts review af Alien: Den 8. passager.

SPØGERIET PÅ HILL HOUSE
Inst.: Robert Wise, 1963

Den mest skræmmende spøgelsesfilm jeg nogensinde har set. En film der bortset fra nogle visuelle effekter, ikke indeholder de store specialeffekter. I modsætning til den elendige remake af den fra 1999, klarer The Haunting sig med et dybt psykologisk plot fantastisk udført af skuespillere som Julie Harris og Richard Johnson.
Læs Uncuts review af Spøgeriet på Hill House.

NOSFERATU
Inst.: F.W. Murnau, 1922

Alle tiders bedste vampyrfilm der selvom den stille og roligt nærmer sig at være et århundrede gammel, stadig har nogle af de mest skræmmende billeder set i en gyserfilm. Jeg stiftede bekendtskab med Grev Orlock under min speciale skrivning, og han har været min yndlingsvampyr lige siden.
Læs Uncuts review af Nosferatu.

LIVVAGTEN
Inst.: Akira Kurosawa, 1961

Hvis ikke jeg var overbevist om Kurosawas genialitet før (det var jeg), så blev jeg det da min første 1G klasse i mediefag så hele Yojimbo og blev fanget af den, for dem gamle, mærkelige sort-hvide film med pudsig musik og mærkeligt skuespil. Historien om den ensomme vandrer der udnytter de stridende bander i en ensomt beliggende landsby, er for mig Kurosawas bedste.

GHOST IN THE SHELL
Inst.: Mamoru Oshî, 1995

Den måske største af alle anime film, i tæt konkurrence med Akira. Ghost in the Shell var banebrydende i animationsteknologi og er stadig en af de fedeste cyberpunk historier fortalt siden William Gibsons Neuromancer.
Læs Uncuts review af Ghost in the Shell.

BRAM STOKER'S DRACULA
Inst.: Francis Ford Coppola, 1992

Den indtil videre mest trofaste filmversion af Bram Stokers oprindelige roman. Coppolas film er både smukt fotograferet og poetisk fortalt med fantastisk skuespil af bl.a. Gary Oldman, Anthony Hopkins og en uforglemmelig Tom Waits.
Læs Uncuts review af Bram Stoker's Dracula.

BLADE RUNNER
Inst.: Ridley Scott, 1982

Den "oprindelige" version af Blade Runner er ofte blevet foragtet for sin happy ending og noir-voice over, som gør Deckard mere menneskelig. Men en lykkelig slutning kan ikke ødelægge dette mesterværk for mig. Jeg holder meget af Deckards detektiv monolog og har intet mod at den kolde fisk Deckard bliver menneskeliggjort.
Læs Uncuts review af Blade Runner.

ONCE UPON A TIME IN CHINA
Inst.: Tsui Hark, 1991

Jet Li’s bedste film og den fedeste kungfu-film nogensinde! Vil man se klassisk kinesisk Gong-fu og Jet Li i andet end tumpede og usmidige Hollywood-produktioner, så er denne Hongkong-film virkelig sagen.
Her finder du uncutskribenters top10-lister:
Kasper Heftholm Kristensen
Caspar Vang
Thure Munkholm
Lars Gorzelak Pedersen
Jens Hollesen
Jakob Skøtt
Kim Bruun Dreyer
Martin Weinreich
Kristoffer Ovesen
Kristian Roldsgaard Jensen
Søren Hardy Rasmussen
Mikkel Harris
uncut.dk | 2008 | Layout, tekster og indhold er beskyttet af ophavsretsloven