Udvidet søgning
KASPER H. KRISTENSEN TOP10:
FRA PETER GREENAWAY TIL JOHN WATERS
Uncut-redaktør Kasper Heftholm Kristensens top10liste, er en mere regulær topfilmliste, hvilket har været benhårdt at samle sammen. Alligevel er det lykkedes ham at dækket de fleste af hans favoritgenrer, men der er naturligvis, med Uncuts læsere i tankerne, blevet plads til flest titler fra horror-genren.
EVIL DEAD 2
Inst.: Sam Raimi, 1987

Der er næppe en film som har betydet så meget for mig som Raimis mesterværk. Filmisk opfindsomhed og Bruce Campbells superbe præstation gør den til den bedste splatterfilm nogensinde.
Læs Uncuts review af Evil Dead 2.

DEN NYE LEJER
Inst.: Roman Polanski, 1976

Polanskis meget personlige film har fået mange tæsk gennem tidens løb, men jeg mener nu det er den ultimative paranoiafilm. Humor og gys spiller sammen i skøn forening, og så har den en af filmhistoriens mest nådesløse slutninger. Den dag i dag kan den stadig skræmme mig fra vid og sans.
Læs Uncuts review af Den nye lejer.

RØDT CHOK
Inst.: Nicolas Roeg, 1973

Jeg er helt pjattet med Nicolas Roeg, og mesterværket Don't Look Now er selvvalgt på listen. Simpelthen et skoleeksempel i mesterlig instruktion og kameraarbejde og en historie som sætter ens hjerne i sving. Scenen med det druknede barn i Donald Sutherlands arme har aldrig set sin lige i filmhistorien.
Læs Uncuts review af Rødt chok.

EL TOPO
Inst.: Alejandro Jodorowsky, 1970

Totalt tidstypisk hippie/budhist-flip, som jeg alligevel ikke kan stå for. Det er fantastisk at se hvor konsekvent og personlig Jodorowsky er i sin stil og hvor meget han kan få ud af et minimalt budget. El Topo er ikke rigtig en film, men snare en slags besættelse. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har set så personlig en film.
Læs Uncuts review af El Topo.

FAST, CHEAP AND OUT OF CONTROL
Inst.: Errol Morris, 1997

Ingen top10 uden en dokumentarfilm, og så må valget falde på en af Errol Morris' film. Fast, Cheap and Out of Control, som hører til i Morris mere "poppede" ende af spektret, er på een gang en film om alt og intet. Filmisk poesi om menneskets trang til at kontrollere naturen.

RUMREJSEN ÅR 2001
Inst.: Stanley Kubrick, 1968

Monumental science fiction om livets allerstørste spørgsmål. Stor Kubrick, stor Science fiction og stor filmkunst.
Læs Uncuts review af Rumrejsen år 2001.

ARIZONA JUNIOR
Inst.: Joel og Ethan Coen, 1987

Min yndlingskomedie over dem alle. Nicolas Cage er uforglemmelig og filmens genreflirt hæver den højt over banal komedie. Citat: (om ballon og efter hukommelsen) "Do they come in funny shapes and all?"..."No, unless round is funny"

VILDE HJERTER
Inst.: David Lynch, 1990

Det er sgu' svært at vælge en enkelt David Lynch-film, men jeg synes Wild at Heart har alt det jeg elsker ved ham. Uforglemmeligt persongalleri og maskingeværssalver af billeder og lyd. En film, som rammer lige midt mellem intellektet og nosserne.

PINK FLAMINGOS
Inst.: John Waters, 1972

Filmhistoriens mest depraverede og helt igennem usmagelige film. En film hvor man helt bogstaveligt brækker sig af grin.

KOKKEN, TYVEN, HANS KONE OG HENDES ELSKER
Inst.: Peter Greenaway, 1989

Krukken Greenaway kan lave kunst, der bevæger sig, hvilket han har bevist i mange af sine film. Det er svært at vælge, men Kokken.. er dekadent på en nærmest barok måde, så den kan jeg lide.

Her finder du uncutskribenters top10-lister:
Kasper Heftholm Kristensen
Caspar Vang
Thure Munkholm
Lars Gorzelak Pedersen
Jens Hollesen
Jakob Skøtt
Kim Bruun Dreyer
Martin Weinreich
Kristoffer Ovesen
Kristian Roldsgaard Jensen
Søren Hardy Rasmussen
Mikkel Harris
uncut.dk | 2008 | Layout, tekster og indhold er beskyttet af ophavsretsloven