HVOR ER DE GAMLE FILM?
Uncut har efterhånden forsøgt at svare på dette spørgsmål mange gange: hvor er de gamle film? Hvor får man fat i de sjældne film I anmelder? Hvor finder jeg Dødens ansigt? etc. etc. Sandheden er, at vi ved det godt, men den guldgrube af gamle, falmede og fedtede x-rentalkassetter, vi har fundet, holder vi tæt inde på livet og tager med os i graven.

Spøg til side. Den barske realitet er, at vi ved det ikke. Som enhver fornuftig brugtvideotracker, kassettejæger eller x-rental-sporhund ved, så er det et hårdt arbejde og til tider en fuldtidsbeskæftigelse at opspore gamle kassetter, og en samling bliver aldrig komplet! Drop Blockbuster og PlayTimeVideo, de har som regel kun tonsvis af de nyeste kassetter, der skal ud af butikken, når de nu ikke er nyheder længere. Dét sagt, så kan der engang imellem dukke noget op i deres rodekasser, men der er laaaaangt mellem fundene.

De bedste steder, man kan lede, er snuskede og cigarlugtende antikvariater, kræmmermarkeder med ubehøvlede prangere og private loppemarkeder - men vær forberedt på at køre forgæves mange gange. Ihærdig granskning af annoncer i køb-salg-bytte-aviser og på online-auktioner kan også give pote, ligesom indrykning af en annonce hver 14 dag i disse aviser også kan give noget, men generelt er det en langsommelig proces. Det hjælper naturligvis også at være en del af et samlernetværk, men priserne her (kassetterne her kan gå lige fra 40 til over 1000 kroner pr. stk.) er så uhyrlige, at normale mennesker nok er bedst tjent med at holde afstand.

Men at vi anmelder en eller anden halvobskur sag som har været ude af print længe og som i øvrigt er umulig at opdrive i den anmeldte udgave, betyder naturligvis ikke, at filmene ikke er til at få fat på. Det boom, som især DVD-mediet har nydt, har medført at stort set alt (ok, der er store huller men det kommer) inden for trash, exploitation, horror og sci-fi med tiden bliver/allerede er blevet tilgængeligt. Og der skal ikke mange klik på vores links til, før de fleste titler kan findes som import eller på danske forhandlersites.

Der er desværre ikke mange forretninger herhjemme, der handler med obskure og mærkværdige film - deres priser er ofte helt i sovsen, men hvis man foretrækker at handle lokalt i stedet for globalt (på nettet), er her er et par stykker som er værd at checke, inden du/I vræler op over at "dette eller hint kan jeg ikke finde" (så lad være med at sende emails til os bare fordi du ikke selv gider at checke og du ved, at vi kan svare på det! Og lad nu være at gå ind i TP og PlayTime for at finde DVDere fra Anchor Bay, de har dem ikke og kan ikke finde ud af at bestille dem hjem!):

Laserdisken (Ålborg) - www.laserdisken.dk - Prinsensgade 38, 9000 Ålborg
Laserdisken (København) - Sankt Peders Stræde 49, 1453 København K
Absurd-Online (kun online forretning) - www.absurd-online.dk
Rock Uglen - www.rockuglen.dk - Frederiksborggade 40, 1360 København K
Multi Media - Pro Shopwww.proshop.dk - Vestergade 48, 8000 Århus C
Video og filmudlejningen - Fredensborggade 1, 2200 København N
VideoNetto (Slagelse) – Schweizerpladsen 10, 4200 Slagelse
VideoNetto (Roskilde) – Gammel Næstvedvej 41, 4683 Rønnede
VideoNetto (København) – Vesterbrogade 14b, 1620 København V
VideoNetto (København) – Landemærket 3, 1119 København K

Caspar Vang (april 2002)