OG DET BLIVER BEDRE ENDNU.....
Absurd # 3, marts 2000
Red.: Kenneth Eriksen
Vejl. pris: 35,- kr. 62 sider, A5 S/H m.farveomslag
I lederen til Absurd #3 påpeger redaktør Kenneth Eriksen ikke uden stolthed, at dette er det hidtil bedste nummer af det unge fanzine ….og sandelig om manden ikke har ret! Absurd er en lækkerbisken af en udgivelse der, når man begraver hjørnetænderne i det, leder ens tanker tilbage mod de glade dage, hvor man stadig kunne finde Inferno på bladhylder rundt omkring, og det er nu kun småfejl, der hindrer at bladet danser rundt helt deroppe, hvor englene synger og nålehovede cenobites grumt proklamerer: "We have such sights to show you".
Absurd præsenterer, i et flot og funktionelt layout, der effektivt understøtter og giver liv til de 62 siders tekst, et bredt spændende og dybt borende indhold, der rummer interessant læsning for enhver horrorfan….både ung og gammel i gårde. Anmeldelser, artikler og interviews serveres alle i et velskrevet og flydende, men absolut ikke humorforladt sprog, der både signalerer stor entusiasme og at skribenterne tager indhold og læser alvorligt. Blandt indlæggene skal særligt fremhæves Kenneth Eriksens underholdende og oplysende rejse ind i hillbilliefilmland "Bisser og bondeknolde", Jesper Moerchs interview af John Morghen, i hvilket der tegnes et nuanceret og levende portræt af en uortodoks skuespiller og et spændende menneske, samt Martin Weinreichs "Fra Gotik til Splat", der er en glimrende og ganske grundig introduktion til horrorfilmen for nye elskere af genren.
Lidt ris skal der dog strøs ind blandt roserne for, på trods af sine mange kvaliteter, er Absurd ikke helt uden fejl. Grundet bladets relativt lille format er typografien tilsvarende lille, hvilket gør at teksten kan blive en anelse anstrengende at læse…..irriterende når der nu er så meget spændende læsning, at bladet er svært at lægge fra sig. Endvidere er nogle af indlæggene, deriblandt Moerchs fine John Morghen interview, på engelsk. Ikke at sproget er dårligt eller at det gør indholdet ringere, men når Absurd nu er et dansk blad, hvorfor så ikke skrive det hele på dansk?
Som nævnt drejer det sig dog kun om småfejl og de ødelægger på ingen måde helhedsindtrykket af at Absurd er rigtigt lækkert lille fanzine med masser på hjerte og stort potentiale og når Kenneth Eriksen så oven i købet lover at bladet i fremtiden bliver endnu bedre, så kan man jo kun glæde sig til at det næste nummer af Absurd udkommer. Det gør denne anmelder i hvert fald.

Bøg (marts 2000)

Absurd kan kontaktes på følgende adresse: Kenneth Eriksen, JupitervŠnget 61, 6710 Esbjerg